Kies voor extra saldo!

Extra saldo, een rekenvoorbeeld

Bio-Sil® inkuilmiddel kost normaal maximaal € 7 / ha (uitgaande van 10 ton gewas / ha). De opbrengsten zijn een veelvoud hiervan. Een praktijkvoorbeeld:

  • Als een melkkoe ongeveer 50 kg silage per dag vreet, betekent de genoemde € 0,69 per ton een extra kostenpost van ongeveer 3,5 cent/koe/dag  = € 13 / koe / jaar
  • Daartegenover staat bij een extra melkproductie van 1 liter per koe een extra opbrengst (bij een literprijs van 30 ct) van ongeveer € 110 / koe /jaar
  • Bovendien is er extra voordeel bij ongeveer 5% minder drogestof verliezen á 3 ct / dag = € 11 / koe / jaar
  • Het gebruik van Bio-Sil® resulteert daarmee in een extra saldo van ongeveer € 108/ koe / jaar, oftewel € 10.800 op een bedrijf met 100 koeien.

Het ‘ideale’ kuilproces

Bij het goed inkuilen van een gewas is het van belang zoveel mogelijk van de originele voederwaarde te behouden. Hiervoor is het nodig om het gewas zo snel mogelijk, vrij van zuurstof, naar een lage pH te brengen. Bij een lage pH hebben rottingsbacteriën weinig kans en kunnen de (gewenste) melkzuurbacteriën voor een optimale conservering zorgen, resulterend in een smakelijk en hoogwaardig product, de beste basis voor een optimale melkproductie.

Om een gewas snel en volledig te fermenteren is het erg nuttig om bij het inkuilen een actieve bacteriecultuur toe te voegen. De beschikbare koolhydraten (‘suikers’) kunnen dan snel en volledig in melkzuur worden omgezet, hiermee worden inkuilverliezen zoveel mogelijk beperkt. Dat dit goed werkt is te merken aan een verhoogde voeropname ( smakelijk product), verbeterde vertering en daarmee een significant hogere melkproductie uit ruwvoer. Op papier is een geslaagde kuil onder meer te herkennen aan een lage pH en een lage NH3 fractie.

Een erg effectieve bacteriecultuur voor dit proces blijkt Lactobacillus plantarum (DSM 8866 en 8862) te zijn. Het toedienen van deze cultuur kan gemakkelijk via vloeibare dosering, wat veel effectiever (volgens DLG onderzoek) is dan het gebruik van granulaatproducten. Deze specifieke bacteriecultuur wordt op de markt gebracht onder de naam Bio-Sil®. Omdat het gaat om een natuurlijk product (dus ook geschikt voorbiologisch) wat via een (niet te patenteren), natuurlijk proces de fermentatie optimaliseert, hoeft de kostprijs niet zo hoog te zijn.

Kosten Bio-Sil® inkuilmiddel

Bio-Sil® wordt geleverd in zakjes van 100 gram. Eén gram Bio-Sil® is goed voor 1 ton produkt. Dit betekent dat bij een grasopbrengst van 10 ton per ha één zakje voldoende is voor ca. 10 ha gras.

Bio-Sil® is al jaren het meest voordelige inkuilmiddel met uitstekende resultaten. De prijs per zakje van 100 gram is onveranderd de laagste (€ 69,00 excl. BTW). Bij afname vanaf 10 zakjes ontvangt u tot 12% korting.

U kunt Bio-Sil® inkuilmiddel op de volgende manieren verkrijgen:

  • Online op de vernieuwde website (betaling via iDEAL of op rekening)
  • Via E-mail
  • Telefonisch +31 (0) 518 432873 of 06 83333430 (Ferdinand) of 06 53940619 (Herman)
  • Via uw loonwerker
  • Uit voorraad leverbaar, zeer snelle levering mogelijk

Contact – Vragen

Cowshopping is de importeur  van Bio-Sil® voor de BeNeLux, UK, Dk en Zweden. Wij zijn het aanspreekpunt voor uw vragen en bestellingen. Klikt u hier voor de contactgegevens.