+31 (0) 518 432 873

Over BIO-SIL®

foto_zakje

BIO-SIL® is een product van de natuur, op basis van homofermentatieve melkzuurbacteriën. Een breed spectrum van fermenteerbare koolhydraten wordt snel in melkzuur omgezet. BIO-SIL® verbetert voor licht- tot middelzwaar conserveerbare voedermiddelen het fermentatieproces, voederwaarde, verteerbaarheid en (dus) de melkproductie. BIO-SIL® is GMO-vrij en kan in de Ecologische-/Biologische Landbouw en ook voor alle diersoorten worden ingezet. BIO-SIL® beperkt voederwaardeverliezen en is bij moeilijk te conserveren product zeer goed te combineren met melasse of ureum.

Werkame stoffen:
Lactobacillus plantarum DSM 8866 en 8862
Aantal: 3 × 1011 CFU/g

Werking vloeistof t.o.v. granulaat: Vloeistof bewezen beter ! 

Effectivity of additives liquid-granulated

DLG onderzoek: verschil vloeistof toepassing t.o.v. granulaat toepassing

BIO-SIL® wordt toegediend als vloeistof en niet als granulaat: De reden is dat toediening in vloeibare vorm eenvoudiger maar bovendien effectiever is. Uit DLG onderzoek (Richter en Büchele, 2000) blijkt dat bij vloeistof de drogestof verliezen, pH waarde en de NH3-N waarden een stuk lager zijn dan bij granulaat.

Wetenschappelijke resultaten met BIO-SIL®

Folder BIO-SIL® 2019

 

Aanbevelingen voor gebruik:

Vloeistofdosering. Het gevriesdroogde poeder in (chloorvrij) water oplossen. Na oplossen is het mengsel direct te gebruiken. Bij gras, GPS, Mais en luzerne  per ton gewas 1 g BIO-SIL® in 1 Liter water oplossen (1 sachet in 100 Liter water). Dosering: 1 Liter BIO-SIL®-oplossing/ton gewas doseren. Met ons hogedruk-vloeistofdoseerapparaat wordt 1 sachet BIO-SIL® in 10 Liter water opgelost en 0,1 Liter BIO-SIL®-oplossing op 1 Ton gewas verneveld. Inoculatiedichtheid: 3 × 105 CFU/g gewas.

 

Houdbaarheid:

In de koelkast         < 8°C           2 jaar,
In de diepvries        < – 18°C       4 jaar,
In water opgelost                        3 dagen (tot 24°C)

Verpakking:
PE-Sachet à 100 g Netto gewicht

Maisoogst:

Veel gestelde vragen inkuilproces Mais en onderbouwing BIO-SIL® in de Mais

DLG onderzoek: resultaten Maissilage:

DLG onderzoek Bio-Sil mais 1  DLG onderzoek Bio-Sil mais

Bio-Sil Doseerapparatuur 

Kuilverbeteraar BIO-SIL wordt in vloeibare vorm toegediend. De gevriesdroogde bacteriecultuur dient eerst opgelost te worden in water en op het gewas gesproeid te worden. Er is niet voor granulaat gekozen, omdat de resultaten met vloeibare vorm beduidend beter zijn.

Toediening:

Hakselaar: De meeste hakselaars hebben standaard een doseerapparaat voor vloeistof. BIO-SIL kan dan eenvoudig worden opgelost en toegediend.

Opraapwagen / Zwadhark: hier kunt u een BIO-SIL doseerapparaat monteren. Onderdeel van de apparatuur is een regelkastje, die in de trekker wordt gemonteerd. Hiermee kunt u de hoeveelheid toe te dienen vloeistof eenvoudig regelen. De tank heeft een inhoud van 120 liter.  BIO-SIL is een natuurlijk product en absoluut niet agressief zodat de apparatuur niet wordt aangetast. Te adviseren is na gebruik doorspoelen met schoon water.

Prijs: € 1.090,00 excl. BTW (franco geleverd binnen Nederland)

Folder Bio-Sil® doseerapparaat NL                  Installatiehandleiding Bio-Sil® doseerapparaat_NL

BIO-SIL doseerapparaat BIO-SIL sproeien doseerapparaat Bio-Sil b   

 

Voordelen Bio-Sil®

  • Significant meer melk
  • Verhoogde voeropname
  • Verbeterde vertering
  • Verminderde drogestofverliezen
  • Minder fermentatieverliezen
  • Hoogste werkzaamheid bij ieder inkuilproduct